För att du ska sticka ut bland alla bloggar som finns där ute är det bra om du har din egna nisch. För att hitta din egna nisch ska du alltid utgå från dig själv och vad du gillar. Om du läser mycket böcker och tycker om att dela med dig av boktips kan det vara en bra idé att blogga om böcker. I det här inlägget har vi samlat några saker som kan vara bra att tänka på för dig som vill blogga om böcker.
En förutsättning för att du ska kunna blogga om böcker är att du läser böcker. Det spelar egentligen ingen större roll hur mycket du läser, utan att du gör det. Du kan låna de böcker du vill läsa på ditt lokala bibliotek, eller så kan du köpa dina böcker. Det finns många bra bokhandlar du kan vända dig till om du vill utöka ditt personliga bibliotek. Förutom att det finns fysiska bokhandlar finns det också onlinebokhandlar. Ett exempel på en populär onlinehandel för böcker är Adlibris. Just nu har adlibris en rabattkod som du kan utnyttja ifall du vill köpa några böcker för att komma igång med din bokblogg.
En stor andel av de inlägg som finns på en bokblogg är recensioner. Vissa väljer att fotografera boken själv och använder den bilden i recensionen medan andra lånar bilden från internet. När du ska skriva recensioner om boken du läst finns det några saker som kan vara bra att tänka på. För det första ska du alltid vara ärlig i dina åsikter. Många som har fått boken som recensionsex brukar vara lite för snälla i recensionen eftersom de känner sig skyldiga till det då de har fått boken gratis. Men för att du ska vara trovärdig som bokbloggare är det viktigt att du är ärlig i vad du skriver. Du behöver inte skriva sågningar men det är bättre att du skriver att du kanske inte fastnade lika mycket för boken som du hade hoppats istället för att ge den ett högre betyg än vad den egentligen är värd. En annan sak som kan vara bra att tänka på när du skriver recensioner till din blogg är att du inte ska spoila bokens händelser. Det kan förstöra mångas läsupplevelser och om du ska spoila något är det viktigt att du varnar innan.
Förutom att det är vanligt att man skriver recensioner på en bokblogg finns det en hel del andra inlägg du kan skriva för att bloggen ska vara varierande att läsa. Många bokbloggar deltar i olika utmaningar, till exempel olika sorters tags. En tag är en sorts utmaning där man svarar på bokrelaterade frågor. Andra exempel på inlägg du skulle kunna skriva på din bokblogg är böcker du ser fram emot att läsa, vilka som är dina favoritförfattare och vilka böcker som är dina favoriter och varför.